Ansamblul folcloric " TARA VRANCEI", institutie profesionista de concerte si spectacole a luat fiinta in primavara anului 1995 in orasul Unirii FOCSANI, avand ca parinti spirituali Consiliul Local si Primaria Municipiului Focsani.

In decursul anilor preocuparea colectivului artistic a fost valorificarea scenica si promovarea culturii traditionale de pe aceste meleaguri incarcate de legenda si istorie. Adunand cu multa pasiune in lada de zestre a neamului comori de cantec si joc romanesc, datini si obiceiuri stramosesti , artistii Ansamblului folcloric "TARA VRANCEI" reusesc sa innobileze spiritual publicul spectator din tara si strainatate.

Aprecierile specialistilor, spectacolele sustinute, turneele din IRAK, AUSTRIA, FRANTA, ITALIA,
BELGIA, SUEDIA, NORVEGIA, UNGARIA, CEHIA, TARILE BALTICE, REPUBLICA MOLDOVA, GRECIA, ANGLIA, TURCIA, POLONIA, RUSIA sunt dovezi clare prin care mesajul culturii traditionale purtate de-a lungul anilor de artistii vranceni, au avut ecouri alese.

Aparitiile in emisiuni radio si televiziune precum si inregistrarile muzical-coregrafice la diferite case de productii, raman documente peste timp si totodata o frumoasa si valoroasa carte de vizita pentru toti cei care iubesc si pretuiesc radacinile neamului romanesc.

 

Conducerea Muzicala - Prof. MARCEL GHINEA

Coregrafia - VIOREL VATAMANIUC

Asistent Coregrafie - ELENA MURGOCI

Conducerea Muzicala - MARIA MURGOCIE-mail: info@ansamblultaravrancei.ro

 
Copyright ©Ansamblul Tara Vrancei. 2016
Privacy Policy